Castraveciori murați

Credit foto: minadezhda/Fotolia.com
Credit foto: minadezhda/Fotolia.com
Credit foto: minadezhda/Fotolia.com

Ingrediente pt. 8 borcane
• 4 kg castraveți
• 8 linguri sare grunjoasă
• 4 rădăcini hrean
• 4 căței de usturoi
• 1 legătură mare tarhon
• 8 fire mărar uscat
• 250 ml oțet

Se prepară o saramură: se amestecă 4 linguri de sare cu 4 l de apă și se dau în clocot; se lasă apoi să fiarbă în clocot 10 min. Se spală castraveții și se opăresc într-un vas încăpător cu saramura. Se acoperă și se lasă să se odihnească 24 de ore.
Se scurge saramura și se prepară alta, în exact același fel și se lasă să se răcească.
Se decojește hreanul și se taie felii. Se repartizează în borcane castraveții, apoi felii de hrean, căței de usturoi, tarhon și se acoperă cu mărar uscat. Se completează saramura cu oțet și se repartizează în borcane. Se închid ermetic.
Preparare:  55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*