Castraveciori murați

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Pt. 6 borcane a 500 ml
• 2,1 kg castraveciori cornișon
• 12 boabe de piper
• 24 felii de morcovi • 2 cepe
• 12 felii de hrean sau 1 ardei iute
• 6 căței de usturoi
• 6 fire de mărar
Zeamă:
• 570 ml apă
• 160 ml oțet
• 55 g zahăr
• 10 g sare
• 2 foi de dafin
• 1 linguriță boabe de muștar
• 4 cuișoare

Se spală castraveciorii și se pun în apă rece; se lasă să se înmoaie cca 2 ore. Se spală încă o dată.
În borcane curate, uscate, filetate se repartizează boabele de piper, morcovii, ceapa și usturoiul; în final se adaugă castraveciorii și mărarul.
Pentru zeamă, se dă în clocot apa cu oțet, zahăr, sare, foi de dafin, boabe de muștar și restul de condimente; se lasă să fiarbă 3-4 min. Se lasă să se răcorească zeama și se toarnă în borcane. Se îndepărtează eventualele bule de apă cu o țepușă de lemn și se închid ermetic borcanele. Se fierb apoi cca 20 min. la 90 ºC.
Prep.: 1 oră  La macerat: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*