Casata siciliana

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București își amintește cu plăcere de un desert preparat de bunica sa italiană.

www.micaelvetie.ro

 

 

Ingr. pt. 12 bucăți
Blat
• 6 ouă • 200 g zahăr • 200 g făină • 8 linguri
Maraschino Cremă • 800 g Ricotta • 200 g zahăr
• 1/2 baton vanilie • 250 g fructe confiate
• 100 g ciocolată amăruie Decor • 1/2 baton
vanilie • 50 g zahăr • 50 g fistic nesărat
•500 g frișcă • 150 g fructe confiate

1Se încinge cuptorul la 160 ºC. Pentru blat, se bat cu mixerul ouăle cu zahărul; se bate în bain-marie 10 min. Se scoate și se mai bate 10 min., până se răcește. Se înglobează făina. Se unge fundul unei forme de tort și se toarnă compoziția; se coace 45 min. Apoi se lasă să se răcească în formă.
2Pentru cremă, se fierbe zahărul cu 200 ml apă și miezul batonului de vanilie 10 min. Se înglo­bează în ricotta siropul călduț de zahăr; se adaugă bucățele de fructe confiate și ciocolata rasă. Se taie blatul pe 3 niveluri: blatul de jos se așază pe un platou, se stropește cu 3 linguri maraschino și se unge cu 1/2 din cremă. Se acoperă cu al doilea blat însiropat la fel, apoi se așază restul de cremă și al treilea blat însiropat. Se lasă 3 ore la frigider. Se acoperă uniform cu frișcă bătută cu zahăr și vanilie; se așază fructe confiate, iar pe margine se presară fistic.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*