Cartofi pai cu sos oriental

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
•  4 cartofi roșii decojiți, rași sub formă de bețișoare • ulei • sare
Sos
• ½ mango
• 1 lingură gem de prune
• 1 lingură apă
•1 ceapă roșie • 1 praf de chili
• 2 lingurițe oțet de orez
• 1 linguriță zahăr brun
•1 linguriță ghimbir ras • sare

Se decojește fructul de mango și se taie în felii subțiri sau se zdrobește cu furculița. Se amestecă împreună cu gem de prune, apă, ceapă tocată, zahăr dizolvat în oțet de orez, ghimbir, chili și un praf de sare. Se bat cu telul și se dau la frigider.
Se spală cartofii în apă rece, în două ape. Se șterg apoi beți­șoarele cu prosoape de hârtie și se prăjesc în friteuză până devin crocante. Se servesc cu sos.
Preparare: 30 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*