Cartofi noi umpluți

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 12 cartofi noi • 1 fir praz • 2 roșii
• 200 g ciuperci Champignon mici
• 2 lingurițe ulei • 200 g caș
• 3 fire de mentă • sare, piper

Se fierb cartofii în apă cu sare cca 15 min., până se înmoaie. Se taie apoi un căpăcel și se golesc de conținut cu o furculiță.
Se spală legumele și ciupercile și se curăță. Se taie fâșii prazul. Roșiile se taie cuburi. Ciupercile se taie felii.
Într-o ti­gaie se încinge uleiul și se prăjesc legumele și ciupercile. Se zdrobește cașul cu furculița și se pune deoparte o cantitate mică pentru ornat.
Apoi miezul de la cartofi se amestecă împreună cu restul de caș zdrobit și se adaugă. Se condimentează cu sare, piper și frunze de mentă.
Se umplu cartofii, se așază într-o tavă și se coc 10-15 min. în cuptorul încins la 180 ºC. Înainte de servire se presară restul de caș și menta.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*