Cartofi noi cu sos de verdeață

Credit foto: Martin Turzak/2012/shutterstock.com
Credit foto: Martin Turzak/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 600 g cartofi noi mici • sare
• 1 legătură verdețuri asortate (alior, hasmațuchi, măcriș, pătrunjel, mărar) • 250 g smântână
• piper • 3 linguri oțet de vin alb
• 4 ouă • 2 linguri unt

1 Se spală cartofii și se fierb în apă cu sare cca 20 min. Se toacă verdețurile și se ameste­că împreună cu smântână, sare și piper.
2 Într-o oală se pune la fiert 1 l apă; se adaugă oțet și 1 linguriță sare. Se sparg ouăle unul câte unul și se lasă să alunece în apa fierbinte, care însă nu mai clocotește. Se opăresc ouăle cca 4 min. Se scot.
3 Se scurg cartofii. Se încinge untul și se călesc cartofii; se servesc pe farfurii alături de ouă și sosul de verdeață.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*