Carribean tort

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

12 felii / Preparare: 90 min.
La frigider: 30 min.
Blat: • 5 ouă • 280 g zahăr fin • 10 linguri apă fierbinte
• 2 linguri rom • 300 g făină • 1/3 plic praf de copt
Cremă: • 250 ml lapte • 200 ml lapte de cocos • 2 plicuri praf de budincă cu gust de cocos
• 2 linguri făină • 180 g zahăr pudră • 100 g ciocolată albă
• 350 g unt
În plus: • 1 ananas • 1 kiwi • 150 g fulgi de cocos • 100 g felii de pulpă de cocos

Se separă ouăle. Se bat gălbenu­șurile cu zahăr și se înglobează câte o lingură de apă fierbinte și de rom. Se încorporează apoi făina ameste­cată în prealabil cu praf de copt, urmată de albușul bătut. Aluatul se așază în­tr-o formă de tort unsă și tapetată cu făină; se coace cca 45 min. în cuptorul încins la 180 ºC. Se lasă blatul să se răcească și se taie pe 3 niveluri.
Pentru cremă, se amestecă laptele cu lapte de cocos. Se pune deoparte cca 1/3 din cantitate și se înglobează cele două prafuri de budincă, făina și 100 g zahăr. Restul de lapte se pune la fiert și se înglobează compoziția de budincă; se lasă să fiarbă până ce se obține o cremă groasă. Se topește ciocolata la bain-marie și se lasă să se răcorească. Se bate untul moale cu restul de zahăr și se înglobează în crema de budincă, alternând cu ciocolata.
Se curăță ananasul: se taie partea de sus, partea de jos, apoi se taie jumătăți și felii, care se curăță de cotorul tare și se desprind de pe coajă. Se taie bucățele.
Blatul inferior se unge cu cremă din belșug și se așază deasupra al doilea blat, urmat de un strat de cremă și unul de cuburi de ananas. Se acoperă cu al treilea blat și se îmbracă tortul în cremă; se lasă la frigider cca 30 min. după care se decorează cu fulgi și felii de cocos, precum și cu bucățele de ananas și/sau alte fructe exotice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*