Carpaccio de vită

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 320 g mușchi de vită • sare, piper
• 60 ml ulei de măsline extravirgin
• 1 lingură cu vârf de capere de la borcan
• 2 linguri oțet de vin • 1 lingură suc de lămâie
• 50 g frunze de sfeclă • 100 g frunze de ridichi
• 50 g frunze de spanac • 100 g frunze de salată creață

Se spală bine carnea, se tam­ponează cu prosop de hârtie, se sărează, se piperează și se freacă cu puțin ulei. Se înfă­șoară în folie transparentă și se lasă cca o oră la congelator, până ce este aproape congelată.
Se scurg caperele. Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie și se prăjesc cca 2 min. caperele, ames­tecând. Apoi se scot din tigaie și se lasă să se scurgă pe prosop de hârtie.
Într-un castron, se amestecă restul de ulei cu oțet și suc de lămâie; se sărează și se piperează. Se scoate carnea din folie și se taie felii foarte subțiri cu un cuțit cu lama foarte fină. Feliile de carne se repartizează pe farfurii și se servesc cu ca­pere și sos. Se presară frunze verzi asortate.
Preparare: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*