Carpaccio de sfeclă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 rădăcini de sfeclă roșie decojite (a 200 g)
• 250 ml oțet de vin roșu • 80 g zahăr brun
• 2 fire cimbru • 1 linguriță ulei de măsline • 2 chifle ciabatta
• 160 g caș de capră
• 2 fire de mentă
Dressing: • 2 linguri oțet de vin roșu
• 4 linguri ulei de măsline • piper • 1 linguriță zahăr brun

Se decojesc rădăcinile de sfeclă și se taie felii foarte subțiri. Într-o oală se amestecă oțetul cu zahăr și 350 ml apă și se dau în clocot. Se adaugă cimbrul, apoi sfecla și se acoperă cu un capac; se lasă să fiarbă la foc moale 10 min.
Pentru dressing, se bate uleiul cu telul, împreună cu oțet, zahăr și piper. Se scurge sfecla și se lasă să se răcească. Se stropește apoi cu dressing și se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se marineze cca 2 ore.
Ciabatta se taie bucăți și se așază pe o tavă cu hârtie de copt unsă; se dă la cuptor până ce devine crocantă. Se zdrobește cașul cu furculița. Feliile de sfeclă marinată se așază pe o farfurie și se presară caș și frunze de mentă; se servesc cu ciabatta.
Prep.: 40 min. La marinat: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*