Carpaccio de ciuperci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 ml ulei de măsline
• 3 linguri suc de lămâie
• 2 linguri sos de soia
• 2 lingurițe zahăr brun
• 1 lingură oțet de vin roșu
• 2 căței de usturoi • 12 ciuperci champignon • 1 ardei iute
• 1 fir de țelină verde

Marinată: se amestecă uleiul cu suc de lămăie, sos de soia, zahăr, oțet și usturoi pisat. Se taie picioarele de la ciuperci, iar pălăriile se taie felii. Se taie jumătăți ardeiul iute și se curăță de se­mințe și pielițele albe. Pulpa se taie rondele. Se taie mărunt tijele de țelină; frunzele se pun deoparte. Ardeiul iute și țelina se adaugă în marinată și se amestecă.
Într-un castron se toarnă puțină marinată și se adaugă o parte din feliile de ciuperci; se stropesc cu marinată. Apoi se mai așază un strat de ciuperci și procedeul se repetă până ce se epuizează ingredientele. Se acoperă cu folie transparentă și se lasă să se marineze la frigider peste noapte. Carpaccio se servește presărat cu frunze de țelină și asezonat cu crochete cu cașcaval.
Preparare: 20 min.  La marinat: 8 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*