Carpaccio de cerb

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Jakob Hausmann, maestru internațional bucătar și patronul restaurantelor Mica Elveție propune o delicatesă vânătorească

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 100 g ruccola • 400 g carne de cerb
• 12 spirale de brânză nobilă Tête-de-Moine
• 8 boabe struguri albi • 8 boabe struguri roşii
• 1 lingură unt • 1 linguriţă sirop de arţar
• 1 linguriţă balsamico alb • 2 prize sare de mare
Pentru vinegretă
• 50 g nuci • 2 linguri ulei de miez de nucă  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
• 3 linguri balsamico • sare, piper

1 Pentru sos: ceapa se toacă mărunt, se caramelizează uşor, împreună cu zahărul brun, în unt. Se adaugă vinul, se reduce la un sfert, se strecoară prin sită şi apoi se montează cu untul rece.
2 Muşchiul se condi­mentează, se frige la grătar (sau se pră­jeşte în ulei de floarea-soarelui) şi se men­ţine la cald până când sunt toate gata. Se ser­vește eventual cu o garnitură de legume.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*