Carpaccio de caracatiță

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Lestat Monroe propune un preparat mediteraenean cu adevărat de zile mari!

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 bucăți anason stelat • 2 mor­­covi rași mare • 2 tulpini de țelină tocate mare • 2 fire
de praz tocate mare • 1 ceașcă sos de soia • 1 bucățică ghimbir • 4 picioare de caracatiță
• semințe de cardamom măcinate, după gust
Pentru salată și dressing
• 1 salată preferată de dvs.
• zeama de la 1 lămâie
• 1 lingură ceapă roșie tocată
• 1 lingură capere tocate mare
• 4 linguri ulei de măsline
• semințe de susan, după gust

1 Se pun toate ingredientele, exceptând caracatița, la fiert.
2 Se adaugă caracatița și se dă în fiert. Se micșorează focul și se fierbe 40-60 min.
3 Se scoate caracatița și se usucă pe un prosop de bucătărie. Se pun picioarele de caracatiță pe o folie transparentă și se rulează strâns. Cu un cuțit ascuțit se dau găuri în rolă, ca să iasă excesul de zeamă. Se pune pe o tavă și se răcește 12 ore. Dressingul salatei este același cu cel al caracatiței.
4 Se prepară dressingul. Se taie caracatița felii și se pun pe farfurii. În mijlocul fiecăreia se amplasează salata. Se toarnă dressingul. Se presară sare, piper proaspăt măcinat și semințe de susan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*