Carpaccio cu ciuperci

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne învață cum să asezonăm ideal niște ciuperci simple – un deliciu!

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 g ciuperci champignon • 50 ml ulei de măsline
• 20 g ceapă • 1 cățel de usturoi • 5 linguri oţet
• 1/2 legătură cimbru • zahăr • sare, piper

1 Se poate prepara rece sau cald. Pentru carpaccio rece, ciupercile se taie în felii foarte subţiri. Din celelalte ingrediente se prepară un sos cu care se stropesc ciupercile.
2  Pentru carpaccio cald: se taie ciupercile în felii puţin mai late, se rumenesc pe grill sau în tigaie, se scot din tigaie şi se lasă să se scurgă de zeamă pe un șerveţel. Se sărează şi se piperează.
În ambele variante se prepară un sos vinaigrette: ceapa şi usturoiul se toacă mărunt. Se încinge restul de 50 ml de ulei în care se adaugă pe rând ceapa care se prăjeşte 2 min., apoi usturoiul, oţetul şi frunzulițele de cimbru. Se condimentează după gust cu sare, piper şi zahăr. Feliile de ciuperci se aşază frumos pe o farfurie, turnând peste ele sosul cald vinaigrette.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*