Cârnăciori în sos picant

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• 8 cârnăciori • 1 lingură ulei de măsline
• 1 ceapă • 2 căței de usturoi
• 1 praf chili măcinat
• 150 g roșii decojite din conservă
• 2 lingurițe bulion
• 1 linguriță sos Worcester
• 1 linguriță tabasco
• 1-2 lingurițe zahăr brun
• 1 lingură oțet de vin roșu

Ceapa se curăță, se toacă și se călește într-o tigaie cu ulei încins. Se pisează usturoiul și se așază în tigaie, cu chili; se prăjesc. Se adaugă roșiile decojite, bulionul, sosul Worcester, sosul tabasco, zahărul brun și oțetul. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu 10 min., amestecând din când în când. Apoi se pasează.
Se taie capetele cârnăciorilor și se crestează; se așază pe o foaie de aluminiu așe­zată la rândul ei pe grătar și se frig cca 10 min. pe grătarul încins, întorcându-i frecvent.
Se servesc cu sosul picant.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*