Cârnăciori cu varză la cuptor

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă •1 lingură ulei • 600 g varză acră • 2 foi de dafin
• 5 boabe de enibahar •sare, piper • 250 ml vin alb •600 g cartofi albi
• 2 linguri unt • 150 ml lapte • nucșoară • zahăr  •400 g cabanoși

Se toacă ceapa și se călește în uleiul; se adaugă varza, foile de dafin și boabele de enibahar. Se sărează și se piperează. Se toarnă vinul alb și se lasă să dea în clocot; se lasă să fiarbă înăbușit la foc mijlociu 30–40 min.
Se decojesc cartofii, se spală și se taie cuburi mari; se așază într-o oală și se toarnă apă până îi acoperă. Se sărează puțin și se acoperă vasul cu un capac; se lasă să fiarbă 20 min. Se scurge apa și se zdrobesc cartofii; se adaugă unt și lapte fierbinte. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară.
Cuptorul se încinge la 200 ºC. Se unge o formă de sufleu plată. Se condimentează varza cu sare, piper și un praf de zahăr. Se repartizează în forma de sufleu. Se face o gropiță la mijloc și se așază în mijloc piureul de cartofi. Cârnăciorii se taie felii groase și se repartizează pe piureu. Se coace la cuptor cca 20 min.
Per porție: 640 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*