Cârnăciori cu mere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 60 min.
• 2 cepe roșii • 4 mere
• 2 linguri unt
• 150 ml cidru
• 100 ml supă de carne
• 8 cârnăciori • sare, piper
• 2–3 linguri zahăr brun
• 2 linguri cimbru uscat

Ceapa se taie felii, iar merele cubulețe. Se topește untul într-o tigaie și se prăjește ceapa; se adaugă apoi merele și se toarnă cidrul. Se adaugă supă, sare, piper și
1 lingură de zahăr. Se lasă să fiarbă puțin.
Se așază cârnăciorii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se coc cârnăciorii cca 15 min. Se amestecă compoziția de ceapă cu merele și cimbrul și se presară restul de zahăr; se așază peste cârnăciori și se coc 25–30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*