Capul călărețului fără cap

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min.
• 1 l supă • 4 bulbi fenicul • 2 cepe
• 2  foi de dafin • 1 linguriță boabe de piper • 8 măsline negre • 2 ardei iuți roșii • 1 ardei gras verde
Sos de roșii: • 3 cepe • 2 căței de usturoi • 1 lingură ulei de măsline
• 1 conservă roșii (400 ml) • 2 lingurițe oregano uscat • 50 g parmezan ras

Se dă în fiert supa. Se curăță bulbii de fenicul, se spală și se îndepărtează cotoarele. Se taie ceapa bucăți mari și se așază în supă împreună cu foile de dafin și cu boabele de piper. Se lasă să fiarbă cca 5 min. Se așază bulbii de fenicul în supă și se fierb 20-25 min. Se scot.
Se prepară sosul de roșii: se toacă usturoiul și ceapa și se călesc în ulei de măsline încins. Se zdrobesc roșiile și se adaugă în tigaie. Se pun la fiert.
Se adaugă oregano, sare, piper și zahăr. Se lasă să fiarbă 5 min.
Se golesc de sâmburi măslinele. Ardeii iuți și grași se taie bucăți.
Cu ajutorul unor scobitori, se înfig în capul de fenicul ochii, nasul și gura.
Se servesc capetele în sos de roșii, cu parmezan ras.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*