Căprioară marinată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

3 porții / Preparare: 3 ore și 30 min. La marinat: 1 zi
• 60 ml ulei • 70 g bacon • 2 cepe
• 3 căței de usturoi • ½ linguriță de sare
• 1 linguriță piper negru măcinat
• 1 linguriță boia dulce
• 1–2 ardei iuți • 1 lingură sos Worcester
• 1 lingură cimbru uscat
• 1 lingură salvie • 700 g pulpă de căprioară fără piele
• 200 ml supă de vânat
• 2 ardei grași • 4 felii slăninuță

Se taie mărunt baconul și se prăjește în ulei; se adaugă ceapa tocată, apoi felii de usturoi; se călesc puțin, se iau de pe foc și se adaugă sare, piper, boia, ardei iuți, sos Worcester, salvie și cimbru. Amestecul se toarnă într-un vas de porțelan și se lasă să se răcorească. Se taie carnea felii și se așază în această marinată; se amestecă, se acoperă și se lasă la frigider peste noapte.
Se toarnă apoi totul într-o cratiță și se adaugă și supa. Se dau în clocot, apoi se reduce focul și se acoperă vasul. Se înăbușă la foc moale, până ce se înmoaie carnea (cca 2 ore și jumătate). Ardeii grași se taie cuburi și se prăjesc în slănină. Se presară pe friptură.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*