Cappuccino de mazăre cu mentă

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un preparat inedit, super-rafinat, dar și hrănitor

www.micaelvetie.ro
[email protected]

 

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g mazăre congelată • sare, piper, boia
• 250 g creveți mari congelați • scorțișoară măcinată
• 60 g ceapă tocată • 30 g unt
• 100 ml Sherry sec •  50 ml vin de Porto alb •  800 ml supă de legume • 150 ml smântână •  80 g iaurt
• 80 g brânză de vaci • 1 lingură mentă tocată

1 Se lasă să se decongeleze, se­parat, mazărea și creveții. Se to­pește 1/2 din cantitatea de unt și se călește 1/2 din cantitatea de ceapă, precum și crevetele. Se scot din tigaie și se condimentează.
2 Se prepară o bază de supă: se încinge restul de unt și se călește restul de ceapă. Se toarnă cele două soiuri de vin și supa. Se lasă să fiarbă 5 min. Se completează cu smântână și se dă în clocot. Cu puțin timp înainte de servire se pasează mazărea și menta cu 2/3 din cantitatea de bază de supă, la care se adaugă o cantitate oarecare de iaurt, brânză de vaci și mirodenii. Se mai dă într-un clocot și se potrivește de sare și piper.
3 Restul de bază de supă se bate spumă și se condimentează. În 4 cești de cafea se repartizează creveții, apoi piureul de mazăre, iar deasupra spuma de supă; se presară scorțișoară măcinată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*