Cannoli cu ricotta

Credit foto: alessandro0770/Fotolia.com
Credit foto: alessandro0770/Fotolia.com
Credit foto: alessandro0770/Fotolia.com

Ingrediente pt. 10 bucăți
• 150 g făină •  2 linguri zahăr • 1 vârf de cuțit pudră de cafea instant • 1 lingură cacao
• 4 linguri vin roșu dulce • 1 ou • 1 praf de sare • 3 linguri unt moale • ulei de prăjit
• 500 g ricotta • 100 g ciocolată amăruie tocată • 200 g zahăr
• 75 g coajă de portocală glasată și tocată

Se separă oul. Se amestecă făina cu 2 linguri zahăr, pudră de cafea instant, cacao, vin, gălbenuș, sare și unt. Se înfă-șoară în folie și se lasă 60 min.
Se întinde o foaie de aluat groasă de 2 mm și se decupează cercuri (ø 10 cm). Se ung cu ulei suporturi speciale cilindrice din metal (12 cm lungime, ø 2 cm) sau bețișoare de lemn mai groase, înfășurate în hârtie de copt). În jurul fiecărui astfel de suport se înfășoară cercurile de aluat; marginile care se suprapun se ung cu albuș și se presează, pentru a se obține rulourile numite cannoli.
Se încinge uleiul într-o friteuză sau într-o cratiță mare la cca 170 ˚C. Se prăjesc înăuntru cannoli, pe rând, la foc mijlociu, cca 2 min., până devin crocante. Se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie. După ce se răcoresc, se desprind de pe suporturi.
Pentru umplutură, ricotta se amestecă, cu o furculiță, împreună cu ciocolata, zahărul și coaja de portocală glasată. Compoziția de brânză se șpri­țează în cannoli; se nive­lează la capete.
Preparare: 45 min.
Coacere: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*