Cannelonni cu ricotta

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă • 2 căței de usturoi • 200 g ciuperci champignon •  2 linguri unt •  200 g ruccola
• 1 ou • 200 g brânză ricotta sau urdă
• 1 lingură făină • 400 ml lapte • 1 praf nucșoară
• 80 g parmezan • 300 g cannelloni (paste tuburi mari) • sare, piper

Se toacă usturoiul și ceapa. Se taie felii ciupercile.Într-o tigaie se topește 1 lingură de unt și se prăjește ceapa cca 5 min. Apoi se adaugă usturoiul și ciupercile și se mai prăjesc 5 min. Se ia vasul de pe foc și se adaugă frunzele de ruccola tocate grosier, oul și brânza ricotta.
Într-o cratiță cu fund gros se topește restul de unt și se adaugă făina; se călește, se stinge cu lapte, se sărează, se piperează și se presară nucșoară. Se încăl­zeș­te sosul, amestecând până ce apar bule de aer. Apoi se reduce temperatura și se mai fierbe sosul la foc moale cca 5 min. Se ia de pe foc și se înglobează parmezanul.
Se încinge cuptorul la  200 ºC. În forma de sufleu se toarnă puțin sos Béchamel. Se umplu cannelloni cu amestecul pregătit și se așază în formă; se toarnă în final restul de sos Béchamel și se coace totul la cuptor  cca 20 min.

Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*