Cannelloni de praz

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 6 fire praz • 300 g surimi • 250 g urdă sau ricotta
• 1 lingură unt • 1 linguriță coajă de lămâie rasă
• 3 lingurițe suc de lămâie • sare, piper • unt pentru uns forma
• 150 ml smântână dulce • 300 ml smântână fermentată • 2 ouă
• 100 g parmezan ras • 50 g pesmet • frunze de ruccola pentru ornat

Se taie părțile verzi și capetele de praz. Partea albă din mijloc se taie în două și se spală; se opărește în apă clocotită cu sare cca 3 min. Se scurge prazul și se trece prin jet de apă rece, apoi se lasă să se scurgă bine. Se scoate cu grijă miezul, astfel încât să mai rămână numai primele 2 straturi de foi – iau astfel naștere niște tuburi asemănătoare cu pastele cannelloni.
Se taie fâșiuțe surimi; se amestecă împreună cu miezul de praz tocat. Se amestecă ricotta cu unt, suc și coajă de lămâie, se înglobează în com­poziția de surimi. Se sărează și se piperează. Se umplu tuburile de praz cu această compoziție.
Se unge cu unt forma și se așază înăuntru prazul umplut. Într-un castron se amestecă cele două sortimente de smântână împreună cu ouăle și 3 linguri de parmezan. Se toarnă peste praz. Restul de parmezan se amestecă împreună cu pesmetul și se presară peste praz. Se coace 25-30 min. în cuptorul încins la  170 °C. Se servește fierbinte, cu frunze de ruccola.
Preparare: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*