Cannelloni cu vițel și spanac

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 16 bucăți cannelloni • 4 linguri ulei de măsline
• 1 ceapă roșie • 400 g pulpă de vițel • 1 snop spanac proaspăt
• 5 linguri roșii decojite și tăiate cuburi (conservă) • sare, piper
• 1 lingură verdeață asortată tocată (oregano, busuioc)
• 1 lingură unt • 1 ½ lingură făină
• 200 ml smântână • 100 ml lapte • 1 ou
• 60 g parmezan

Cannelloni se așază într-o oală cu apă clocotită cu sare și se fierb până ce se înmoaie. Se trec prin jet de apă rece, se strecoară și se amestecă împreună cu puțin ulei. Se încing 2 linguri de ulei și se călește ceapa tocată. Se adaugă cuburile de carne, se sărează, se piperează și se prăjesc cca 6 min. Se lasă să se răcească.
Se curăță, se spală, se opărește și se toacă spanacul; se stoarce bine și se adaugă  la carne, împreună cu 2–3 linguri roșii și verdeața. Se umplu cannelloni cu această compoziție.
Se încinge cuptorul la 170 ºC. Se prepară sosul Béchamel: se topește untul, se presară făină și se călește, amestecând. Se toarnă smântână și lapte și se dau în clocot, amestecând continuu. Se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcorească compoziția; se înglobează apoi oul, sare și piper.
Se unge o formă de sufleu cu restul de ulei și se toarnă pe fund un strat subțire de sos Béchamel, deasupra se așază cannelloni și se toarnă și restul de sos. Se presară parmezan și se coace la cuptor cca 35 min. Cu 5 min. înainte de a fi gata, se toarnă peste cannelloni și restul de roșii și se coace mai departe. Se scoate forma din cuptor, se lasă să se răcorească și se servește.
Preparare:  80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*