Cannelloni bolognese

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 1 oră și 45 min.
• 350 ml lapte integral • 1 foaie de dafin • 4 boabe de piper • 1 ceapă mică • 1 fir cimbru • 1 fir pătrunjel verde • 40 g unt • 30 g făină
• 1 praf nucșoară • 125 g parmezan ras • sare, piper • 16 bucăți cannelloni
Sos bolognez: • 2 cepe • 2 linguri unt
• 2 linguri ulei de măsline • 3 fire țelină • 2 morcovi decojiți
• 400 g carne tocată • 200 ml vin alb sec • 450 g roșii decojite (conservă)
• 50 ml supă de carne • 1 praf nucșoară măcinată

Se dau în clocot 250 ml lapte cu mirodenii, ceapă tocată și verdețuri; se lasă să fiarbă la foc moale. Se strecoară laptele. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă făina și se călește amestecând. Se ia de pe foc și se înglobează laptele rece. Se reașază pe plită și se dă în clocot; se lasă să fiarbă la foc moale, amestecând, cca 15 min. Se pasează sosul Béchamel; se înglobează 1 praf de nucșoară, sare, piper și jumătate din cantitatea de parmezan.
Se unge cu unt o formă de sufleu și se pune pe fund puțin sos Béchamel.
Se prepară sosul bolognez: se încing într-o tigaie untul și uleiul; se călește ceapa. Se adaugă rădăcina de țelină și morcovii tăiați cuburi; se prăjesc până se rumenesc. Se adaugă în tigaie carnea tocată și se prăjește până ce devine sfărâmicioasă; se sărează, se piperează și se stinge cu vin. Se lasă să dea în clocot, apoi se adaugă roșiile și supa și se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să fiarbă la foc moale 1 oră, amestecând frecvent. Apoi se înlătură capacul și se lasă să mai fiarbă până ce se îngroașă sosul. Apoi se înglobează sosul Béchamel rămas și se presară nucșoară măci­nată. Se fierbe sosul, amestecând.
Se umplu cannelloni cu sos, se aș­a­ză în formă, apoi se presară restul de parmezan. Se acoperă cu folie de aluminiu. Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coc cannelloni cca
30 min. Apoi se îndepărtează folia de aluminiu de deasupra și se mai coc pastele cca 5–8 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*