Camembert pe grătar

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 250 g sfeclă roșie fiartă • 2 linguri oțet de vin alb
• sare, piper • 4 linguri ulei de măsline
• 1 linguriță apă
• 1 praf zahăr brun
• 4 rotițe de camembert (pentru grătar)
•  150 g frunze de salată verde sau fetică ori ruccola
• 2 linguri verdeață asortată (busuioc, cimbru, pătrunjel)
• 3 linguri semințe de pin prăjite fără adaos de grăsime

Se taie felii sfecla fiartă. Se amestecă oțetul cu sare, piper, ulei, apă și zahăr; se toarnă o parte peste sfeclă și se amestecă ușor. Se înfășoară rotițele de camembert în folie de aluminiu și se
așază pe grătarul încins; se frig pe ambele fețe câte 6-8 min. Se repartizează pe farfurii feliile de sfeclă și se presară frunze de salată. În restul de vinegretă se înglobează verdeața tocată.
Se despachetează camembertul din folie și se așază pe frunzele de salată; se stropește cu vinegreta cu verdeață. Se presară deasupra semințe de pin prăjite.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*