Caltaboși la cuptor

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 melci de caltaboși (fixați cu scobitori)
•  2 linguri ulei • 100 g usturoi tăiat felii
• 200 g șuncă afumată feliată • 1 ceapă
• 150 ml vin alb • 1 lingură muștar granulat • sare, piper

Se prăjesc caltaboșii pe ambele fețe, într-o tigaie cu ulei încins, cca 6-7 min. Se așază într-o formă de sufleu. Se adaugă fâșii de șuncă și se prăjesc, cu usturoi. Se adaugă apoi și ceapa tăiată rondele. Se prăjesc.
Melcii de caltaboș se ung cu acest amestec. Se amestecă vinul și muștarul și se toarnă peste carne. Se sărează,
se piperează și se coc cca 20 min., în cuptorul încins la 200 °C. Se servesc cu pâine baghetă sau piure de cartofi.
Preparare: 35 min.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*