California sushi

Credit foto: Burda Ceha
Credit foto: Burda Ceha
Credit foto: Burda Ceha

Ingrediente pt. 4 rulouri
(24 de bucăți)
• 200 g orez japonez pentru sushi • 4 linguri oțet de orez
• 1 lingură zahăr fin
• ½ lingură de sare
• 2 foi de Nori (alge speciale pentru sushi)
• 2 linguri semințe de susan albe
• 2 linguri semințe de susan negre • 4 linguri maioneză
• 1 avocado
• 200 g creveți decorticați și fierți
Se clătește orezul sub jet de apă rece și se așază într-o oală cu pereți groși; se toarnă deasupra o cană și un sfert de apă. Se acoperă cu un capac și se pune la fiert; după ce dă în clocot,
se reduce focul și se mai lasă să fiarbă cca 15 min., tot sub capac (altminteri orezul se lipește!).
Se ia oala de pe foc și se înfășoară peste capac un prosop de bucătărie; se lasă să se odihnească cca 10 min. Apoi se scoate capacul, se transferă orezul într-un castron și se amestecă folosind o lingură de lemn, ca să se răcorească puțin. Se amestecă oțetul cu zahăr, se înglobează în orez și se mai amestecă din când în când ușor, până ce orezul se răcește complet.
Se înfășoară în folie transparentă suportul special de sushi (sushimate). Se împarte în două foaia Nori și se repartizează deasupra un strat subțire de orez, peste care se presară semințe de susan. Nu se presează orezul, pentru ca să rămână afânat. Apoi se întoarce în foaia de alge, astfel încât acum orezul să se afle pe folie. Se unge cu maioneză și se așa­ză pe treimea inferioară fâ­și­ile de avocado și de creveți. Se rulează în suport. Ruloul obținut se taie în 6 cu un cuțit ascuțit. Se procedează la fel și cu restul de ingrediente. Bucățile de sushi obținute se servesc cu sos de soia, wasabi și ghimbir murat.

Preparare: 70 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*