Calamar la grătar

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, chef la restaurantul „Barrio by the Embassy“, a preparat pentru dvs. calamar la grătar, o specialitate potrivită sezonului estival.

Ingrediente pentru 1 porție
• 250 g calamar
• 2 căței de usturoi
• 30 ml ulei de măsline
• 5 g ghimbir
• 10 g pătrunjel
• 50 g lămâie

Se taie calamarul felii. Se prepară sosul de usturoi. Se curăță și se toacă usturoiul. Se spală și se scutură pătrunjelul. Se toacă. Usturoiul se blendează cu ghimbirul și ulei de măsline. Se stoarce zeamă de lă­mâie și se amestecă în sosul de usturoi. Se înglobează pătrunjelul și se blendează.
Bucățile de calamar se trec prin sosul de usturoi și se pun deoparte pe o farfurie. Se frig pe grătarul încins. Când s-au rumenit, se întorc și se frig pe cealaltă parte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*