Caise gratinate cu marțipan

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB

 

 

 

Ingr. pt. 4 porții
Cremă de vanilie:
• 1/2 plic praf de budincă de vanilie • 500 ml lapte • 40 g zahăr • 2 gălbe­nușuri • 2 linguri frișcă
Caise:
• 12 caise • 1 linguriță unt pentru formă • 100 g masă de marțipan • 1 lingură amaretto (lichior de migdale)
• 2 albușuri

Se dizolvă praful de budincă în 6 linguri de lapte. Restul de lapte se dă în fiert, cu zahărul; se adaugă praful de budincă dizol­vat și se dă într-un clocot. Apoi se ia vasul de pe foc și se înglobează gălbe­nușurile bă­tute în prealabil cu frișcă. Crema se lasă apoi să se ră­cească  la frigider.
Caisele se opă­resc puțin în apă fierbinte. Se decojesc și se taie jumătăți; se golesc de sâm­buri. Jumătățile de caise se așază într-o formă de su­fleu unsă cu unt.
Se încinge grillul cuptorului. Se taie bucățele masa de mar­­ți­pan și se amestecă împre­ună cu Amaretto. Se înglobează treptat albușul bă­tut. În fiecare jumă­tate de caisă se așază câte o lingu­riță de compoziție de mar­țipan. Se gra­ti­nea­ză puțin pe grillul cup­to­rului. Se așază pe pa­tul de cremă de va­­nilie înghețată. Se decorează cu mentă.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*