Buzdugane cu șuncă

Credit foto: Bura Cehia
Credit foto: Bura Cehia
Credit foto: Bura Cehia

Ingrediente pt. 8-12 bucăți
(1 cană= 250 ml)
Aluat: • 1 cană făină • 1 ½ linguriță praf de copt • 2 linguri ulei de măsline
• 3 linguri iaurt • 4 linguri lapte
• 3 linguri cașcaval ras
Cremă: • 175 g șuncă • 125 g cremă de brânză de vaci • 2–3 linguri smântână
• 1 praf piper alb • 1 praf de sare

Într-un castron se amestecă uleiul de măsline cu iaurt și lapte, folosind telul. Se înglobează făina amestecată în prealabil cu praf de copt, urmată de cașcaval ras. Se repartizează aluatul în formele de brioșe (nu se umplu până sus cu aluat, deoarece acesta crește la copt). Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coc brioșele cca 20 min. Se scot din cuptor, se răstoarnă din forme și se lasă să se răcească.
Între timp se prepară crema: se taie cuburi șunca, se pasează și se amestecă împreună cu smântâna și cu crema de brânză de vaci. Se sărează, se piperează și se pasează. Se dă la frigider, apoi se șprițează pe brioșe. Se înfig cu grijă pe țepușe de lemn și se decorează cu ceapă verde sau busuioc.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*