Busecca (ciorbă de burtă italienească)

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București își amintește cu plăcere de felurile gătite de bunica sa italiancă

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 150 g boabe de fasole albă uscată • 3 linguri unt
• 1 ceapă • 1 cățel de usturoi
• 2 morcovi • 1 fir praz
• 1/4 rădăcină de țelină • 1/4 căpățână de varză albă
• 1 conopidă • 3 linguri pastă de tomate • 500 g burtă de vită prefiartă și tăiată fâșii
• 1,5 l supă clară de carne • 2 cartofi tăiați cuburi • 50 g orez • 250 ml vin roșu merlot
• sare, piper • 100 g parmezan ras

Fasolea se pune la înmuiat peste noapte. Apa în care s-a înmuiat se aruncă. Se topește puțin unt într-o oală și se călesc
ceapa tăiată rondele și usturoiul tocat, apoi se adaugă pe rând morcovii tăiați rondele, prazul tăiat fâșii, țelina tăiată felii, varza tocată, buchețelele de conopidă, pasta de tomate, apoi fasolea și fâșiile de burtă. Se lasă să se înăbușe în suc propriu, apoi se adaugă supa clară de carne și vinul roșu și se lasă să fiarbă potolit cca 2 ore. Spre sfârșit, se adaugă cartofii și orezul și se mai lasă să fiarbă. Se sărează, se piperează și se servește cu parmezanul ras separat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*