Burritos cu pui

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 piepți de pui • 1 linguriță amestec de mirodenii pentru fajitas (chili, ceapă deshidratată, usturoi deshidratat, boia dulce, cumin)
• 1 lingură ulei de măsline • 1 ceapă
• 400 g roșii pasate (din conservă)
• sare, piper • 4 tortillas mari
• 1 căpățână salată verde • 100 g cașcaval ras
• 150 ml smântână

Se bate carnea și se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru fajitas. Se în­cinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc piepții de pui pe ambele fețe cca 5 min.
Se scoate carnea din tigaie și se prăjește ceapa tocată, apoi se adaugă roșiile din conservă, sare și piper. Se lasă să fiarbă la foc moale 10 min. La final, se adaugă carnea tăiată cuburi.
Se încălzesc tortillas într-o tigaie fără grăsime. Se scot, se tapetează cu frunze de salată
și se adaugă amestecul de pui. Se presară cașcaval ras și se adaugă câte o lingură de smântână. Se rulează și se pliază ca­pe­tele înăuntru; se fixează cu scobitori. Burritos se încălzesc într-o tigaie-grill fără ulei, se taie și se servesc imediat.
Preparare: 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*