Bulz în stil italian

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 8-10  felii
• 250 g mălai • 1–2 linguri de sare
• unt • 100 ml apă • 100 ml ulei • 6 felii de bacon • 200 ml sos de roșii (pentru paste)
• 150 g mozzarella tăiată felii 
• 300 ml smântână cu 14% grăsime

Se amestecă mălaiul cu sare. Se ta-petează cu hârtie de copt o formă de tort (Ø 20 cm) și se unge cu unt. Se presară pe fund jumătate din cantitatea de mă­lai, în strat uniform. Se toarnă jumătate din cantitatea de apă și jumătate din cantitatea de ulei. Se așază deasupra feliile de bacon, apoi se aplică un strat de sos de roșii. Deasupra se așa­ză feliile de brânză și încă un strat de mălai stropit cu restul de ulei și apă.
Se așază forma în cuptorul încins la 175 ºC și se coace timp de cca 35 min. Se unge cu smântână și se lasă să se răcească.

Preparare: 70 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*