Bulgur cu legume și pește

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 lămâie • 4 fileuri de șalău • 5 linguri ulei de măsline • 180 g bulgur • 550 ml apă
• 1 cub concentrat de supă de legume • sare, piper • 2 căței de usturoi
• 100 g praz • 2 dovlecei • 10 roșii cherry

Se stoarce lămâia și se pun deoparte 2 lingurițe de suc. Cu restul de suc se stropesc fileurile de pește și se lasă să se marineze la frigider 20 min.
Se prăjește bulgurul într-o tigaie cu o lingură de ulei încins, amestecând continuu, timp de cca 2 min. Între timp, se dizolvă cubul de supă în apă fierbinte și se toarnă peste bulgur. Se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă cca 6 min. Se stinge focul și se lasă să mai stea 10-15 min.
Se șterge peștele și se prăjește pe ambele fețe, într-o tigaie cu ulei încins. Se sărează și se piperează. Se înfășoară în folie de aluminiu și se păstrează la cald. Se călesc în ulei usturoiul tocat și prazul. Se adaugă dovleceii și se lasă să se evapore tot lichidul; în final se adaugă roșiile cherry tăiate jumătăți și se prăjesc puțin împreună. Se adaugă bulgur și restul de ulei și se călesc. Se sărează, se piperează și se servesc alături de pește.
Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*