Bulete de orez (arancini)

Credit foto: Buda Cehia
Credit foto: Buda Cehia
Credit foto: Buda Cehia

4 porții / Preparare: 2 ore
• 300 g orez cu bob rotund • sare, piper • 1 praf șofran • 1 ceapă
• 1 lingură ulei de măsline • 300 g piept de curcan tocat
• 100 ml vin alb • 1 lingură bulion
• 1 fir busuioc • 120 g mozzarella
• 1 linguriță unt moale • 40 g parmezan ras
• 2–3 gălbenușuri • 2 ouă • pesmet
• ulei pentru prăjit

Se clătește orezul în apă și se așază într-o oală; se toarnă 700 ml apă și sare și se dă în clocot. Se fierbe la foc moale până ce se
înmoaie orezul. Se dizolvă șofranul în puțină apă și se adaugă la orez; se amestecă și se lasă să se răcească.
Ceapa se toacă și se călește în ulei. Se adaugă carnea și se prăjește amestecând, până ce devine
sfărâmicioasă. Se toarnă vin și se lasă la foc până ce se evaporă, amestecând continuu. Apoi se adaugă bulion și puțină apă, sare și piper; se lasă să se înăbușe cca 15 min. apoi se lasă să se răcească. Se adaugă frunze de busuioc tocate. Se taie cubulețe mozzarella.
Se adaugă la orez untul, parmezanul și gălbenu­șurile. Se ia în palmă o porție de orez și se umple cu carne; se adaugă o bucățică de mozzarella și se modelează o bilă. Se tăvălesc biluțele prin ouă bătute, apoi prin pesmet
și se prăjesc în baie de ulei, la foc mijlociu. Se servesc cu salată de legume, eventual cu sos de roșii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*