Bulete de linte

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
•  200 g pesmet • 4 linguri nuci măci­nate • 5 căței de usturoi
• 1 linguriță chimen • 1 praf coriandru • 1 praf chili măcinat
• sare, piper • 300 g linte fiartă și scursă • 50 ml ulei
• 2 ouă • ulei pentru prăjit

Se amestecă pesmetul cu nuci, usturoi pisat, mirodenii, sare și piper. Se adaugă lintea și se pasează, înglobând treptat uleiul. La final se înglobează ouăle.
Se modelează biluțe din această com­po­ziție, se aplatizează și se prăjesc în ulei, cca 14 min. pe ambele fețe. Se scot pe prosoape de hârtie, ca să se scurgă de excesul de grăsime.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*