Bulete de cartofi

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 24 bucăți
• 20 g drojdie • 1 praf de zahăr
• 300 g făină • 120 ml lapte călduț
• 160 g cartofi fierți în coajă cu o zi înainte
• 1 ou
• ulei pentru prăjit
• 40 g caș­caval
• 2 linguri de ceapă verde

Se prepară maiaua: se zdro­beș­­te drojdia într-un pahar. Se ames­tecă împreună cu zahărul și 1/2 lingură făină; se adaugă 3 linguri lapte și se omogenizează. Se acoperă cu un prosop curat și se lasă să crească la căldură.
Într-un castron, se amestecă restul de făină cu sare. Se decojesc cartofii și se pasează; se adaugă făina, laptele oul și maiaua; se frământă aluatul. Se lasă să crească 1 oră, la căldură. Apoi se mai frământă o dată și se întinde o foaie groasă (3 cm). Se decupează discuri cu un pă­­hărel (Ø 3 cm). Se prăjesc în baie de ulei, se scurg pe prosoape de hârtie și se servesc cu cașcaval ras și ceapă verde.
Preparare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*