Bulete cu dovlecei

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 6 porții
• 650 g dovlecei • sare, piper • 100 g cașcaval ras • 1 ou • 4 linguri fulgi de ovăz măcinați
• 3 linguri amidon • 2 căței de usturoi • 1 lingură ceapă verde tocată • boia • mălai • ulei pentru prăjit

Se spală dovleceii, se șterg și se dau pe răzătoare. Se sărează și se lasă să stea 45 min., până își lasă zeamă. Se așază apoi într-o sită cu tifon și se storc bine. Se așază într-un castron și se adaugă cașcaval; se înglobează usturoiul pisat, ceapa verde, mirodeniile și fulgii de ovăz amestecați cu amidon. Se bate oul și se înglobează. Se modelează biluțe, cu mâinile umede și se tăvălesc prin mălai.
Se prăjesc buletele în uleiul bine încins cca 
5 min. de jur-împrejur. Se scot și se lasă să se scurgă excesul de grăsime, pe prosoape de hârtie. Se servesc cu cartofi.
Preparare: 60 min. La foc: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*