Budincă de paste cu varză

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 g paste scurte • 3 linguri ulei •sare
• 8 frunze de varză albă • 4 frunze de varză roșie
• 1 cățel de usturoi • 250 g smântână 16% grăsime
• 4 ouă •150 g cașcaval ras • piper

Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare; se lasă să se scurgă. Se trec prin jet de apă rece, apoi se scurg; se amestecă împreună cu uleiul și se lasă să se răcească.
Frunzele de varză albă și roșie se fierb separat în apă cu sare 2 min. Se lasă să se scurgă și să se răcească, apoi se netezesc cotoarele. Se ames­tecă usturoiul tocat cu 4 linguri smântână și 1/3 din cantitatea de cașcaval. Se adaugă la paste și se omogenizează. Într-un castron se bat ouăle cu restul de smântână; se sărează, se piperează și se mai adaugă o treime din cașcaval.
Se tapetează cu hârtie de copt o formă de tort (ø 22 cm). Se așază 4 frunze de varză albă, apoi un strat de paste și amestec de ouă. Se acoperă cu frunze de varză roșie, se presează puțin și deasupra se mai așază un strat de paste și amestec de ouă. Se așază apoi restul de frunze de varză, urmate de pastele rămase și restul de com­poziție de smântână; se presară restul de cașcaval, sare și piper. Se încinge cuptorul la 170 ºC; se acoperă forma cu folie de aluminiu și se coace 50 min. Cu câteva minute înainte de a fi gata se îndepărtează folia, pentru ca budinca să se rumenească.
Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*