Budincă de orez

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 800 ml lapte
• miezul de la 1/2 baton de vanilie • 1 anason stelat
• câteva boabe de cardamom
• 3 linguri zahăr brun
• 200 g orez
În plus: • 40 g unt rece tăiat bucățele • 2 linguri zahăr brun

Se adaugă în lapte miezul de la 1/2 baton de vanilie, anasonul stelat, boabele de cardamom și zahărul. Se amestecă bine și se pun la fiert. Se dau în clocot mai puțin de 1 min., apoi vasul se ia de pe foc.
Se toarnă laptele peste orezul spălat și se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 45 min. Se unge o formă de sufleu și se așază com­poziția de orez și jumătate din cantitatea de unt. Se presară zahăr și deasupra se adaugă din nou unt. Se coace 10-15 min. în cuptorul încins la 190 °C,  până ce se topește zahărul de la suprafață.
Se repartizează budinca în boluri și se garnisește eventual cu câte o lingură de smântână sau frișcă.
Preparare: 85 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*