Budincă de orez

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

6 porții / Preparare: 60 min.
• 1 ardei gras roșu • 1 ardei gras verde
• 1 ceapă
• 100 ml ulei • 400 g orez
• 800-900 ml supă de legume • sare, piper
• 3 ouă • 150 ml smântână • 200 g cașcaval ras
• 300 g mușchi de porc • 2 roșii medii

Se curăță ardeii grași și ceapa și se taie cuburi; se prăjesc împreună într-o tigaie, în ulei încins, cca 5 min. Se adaugă orezul și se prăjește. Apoi se toarnă supa, se sărează, se piperează și se fierbe la foc moale cca 20 min. Se lasă să se răcească.
Se bat ouăle cu smântână și 150 g cașcaval ras. Se taie carnea cuburi și se amestecă în orez, împre­ună cu  compoziția de ouă.
Se unge cu unt o formă de tort și se pune compo­ziția de orez. Se așază deasupra felii de roșii și se presară restul de cașcaval; se coace 30-35 min. în cuptorul încins la 180 ºC.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*