Budincă de dovleac

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g dovleac • 1 lingură suc de lămâie
• 5 linguri zahăr tos
• 100 g ananas • 80 g zahăr pudră • suc de li­me­tte
• 1 lingură de amidon
• 200 g mascarpone
• 2 plicuri de zahăr va­­nilinat
• 100 ml frișcă • nuci

Dovleacul se taie bucăți și se fierbe cu lămâie, 2 linguri zahăr și puțină apă. Se lasă să se răcească, apoi se pasează cu ananasul și 1/2 din cantitatea de zahăr pudră. Se adaugă suc de limette și amidon; se amestecă și se lasă să fiarbă 2 min. Se lasă apoi să se odihnească, amestecându-se rar.
Se bate frișca cu res­tul de zahăr pudră; se înglobează mascarpone și zahărul vanilinat. Se caramelizează 3 linguri de za­hăr tos, se toarnă apă și se amestecă; se adaugă nucile și se îmbracă în caramel. Se așază pe hârtie de copt și se lasă să se răcească.
În pahare de desert se toarnă întâi crema de mascarpone, apoi un strat de bu­dincă de dovleac, apoi nuci și iarăși mascarpone. La final, se ornează cu nuci caramelizate și caramel.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*