Budincă de ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 25 min.
• 75 g făină • 1,5 lingură nuci, alune sau migdale măcinate
• 130 g zahăr • 1,5 linguriță praf de copt • 3,5 linguri cacao
• 125 ml lapte • 35 g unt • 1 ou • esență de vanilie

Se încinge cuptorul la 180 °C. Într-un castron se amestecă nucile, 40 g zahăr și 2 linguri de cacao.
Se adaugă untul dizolvat în lapte călduț, oul și vanilie și se omogenizează.
Se înglobează apoi și făina amestecată cu praf de copt. Se repartizează amestecul în 4 boluri (de 250 ml fiecare) și se așază pe o tavă.
Se amestecă restul de zahăr cu restul de cacao și se presară în boluri.
În fiecare bol se mai toarnă cca 60 ml apă clocotită; se coc 15 min. până ce budinca se întărește la suprafață.
Budincile se servesc calde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*