Budincă de ciocolată cu Amaretto

Credit foto: Stefanie Mohr Photography/2012/shutterstock.com
Credit foto: Stefanie Mohr Photography/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 100 g ciocolată amăruie
• 300 ml lapte • 2 plic zahăr vanilat • 1 gălbenuș • 3 linguri zahăr
• 1 lingură amidon
• 1 albuș • 70 g frișcă
• 5 linguri lichior Amaretto (lichior de migdale)
• 75 g Amarettini (bezele cu migdale) • zmeură pentru ornat

Se dă în fiert laptele cu zahăr vani­lat; se ia de pe foc și se topește ciocolata. Se bate gălbenușul cu 1 lingură zahăr; se înglobează laptele cu ciocolată și amidonul. Se dă în clocot la foc moale. Se înglobează albușul bătut; se lasă să se răcească și apoi se înglobează frișca bătută. Se caramelizează 2 linguri de zahăr și se stinge cu 2 linguri lichior. Caramelul se repartizează în 4 forme mici de desert; se toarnă deasupra compoziția de budincă și se dă la frigider 30 min. Se zdrobesc fursecurile, se stropesc cu 3 linguri lichior și se repartizează peste budincă. Se dă la frigider 3 ore; se răstoarnă pe farfurii. Se ornează cu zmeură.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*