Buclele lui Schiller

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto:  F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 24 bucăți
Aluat:
• 180 g făină • 125 g unt de la frigider • 1 gălbenuș
• ½ lingură oțet • 50 ml apă rece • 1 ou
Cremă:
• 3 albușuri • 65 g zahăr fin
• 1 lingură oțet • 65 g zahăr pudră

Se frământă un aluat din făină și unt rece ras. Într-o ceașcă se amestecă gălbenu­șul cu oțet și apă; se adaugă la aluat și se frământă. Se înfășoară aluatul în folie și se lasă la frigider cca 2 ore.
Se scoate aluatul din frigider și se întinde imediat din el o foaie groasă de 2 mm pe planșeta tapetată cu făină. Se taie cu rotița fâșii late de 2 cm și lungi de cca 28 cm. Fâșiile se înfășoară în jurul formelor cilindrice. Se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se ung cu ou bătut; se coc timp de cca 20 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Se prepară crema: se bate albușul spumă și se adaugă treptat câte o lingură de zahăr. Se picură în final oțet și se bate bine. Se șprițează în rulourile de aluat. Înainte de servire rulourile se pudrează cu zahăr.

Preparare: 45 min.
La frigider: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*