Buche de Noel

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 12 felii
•4 ouă •130 g zahăr •100 g făină
•1 linguriță praf de copt •5 foi gelatină
•100 g compot de merișoare •300 g compot de vișine
•100 g vișine din vișinată •50 ml vișinată •1 lingură cacao
•300 g frișcă •150 g ciocolată amăruie topită
•2 linguri bucățele de ciocolată •foiță de aur comes­tibil
(de la magazinele de materiale de pictură; www.colorit.ro)

Se încinge cuptorul la 220 ºC. se separă ouăle. Se bat albușurile cu. 50 g zahăr. Se bat gălbenușurile spumă cu 50 g zahăr și 3 linguri apă fierbinte. Se înglobează făina amestecată cu praf de copt, apoi albușurile bătute. Se așază pe o tavă dreptunghiulară tapetată cu hârtie de copt și se coace la cuptor cca 8–10 min. Se scoate tava din cuptor și blatul se răstoarnă pe un prosop de bucătărie pudrat cu zahăr; se desprinde hârtia de copt de pe fund. Se rulează blatul și se lasă să se răcească.
Se înmoaie gelatina. Se scot sâmburii de la vișinele din compot și cele din vișinată și se pasează. Se amestecă apoi cu 30 g zahăr, vișinata și cacao. Se dizolvă gelatina și se adaugă la acest amestec. Când începe să se întărească, se derulează blatul și se unge cu compoziția de vișine. Se rulează la loc și se dă la frigider 4 ore.
Se bate frișca și se înglobează ciocolata topită și bucățelele de ciocolată. Se dă la frigider. Se taie rulada în trei și se asamblează ca o ramură de copac. Se acoperă cu frișcă și se decorează cu foiță de aur comestibil, cacao și fructe tăvălite prin zahăr tos.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*