Bucattini cu somon

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 ml supă de pui
• 400 g file de somon (fără piele)
• 2 linguri vin alb
• 200 ml smântână
• sare, piper
• sucul și coaja rasă de la 1 lămâie
• 500 g paste bucatini

Se încălzește supa; se taie peștele în 12 bucăți. Se așază în apă clocotită, se toarnă vin și se lasă să se pătrundă timp de 6-7 min. Între timp se dă în clocot apa pentru paste.
Se scot din supă bucățile de pește, supa se dă în clocot și se toarnă smân­tâna. Se adaugă sare, piper, coajă și suc de lămâie, după gust. Se amestecă bine sosul și se dă în fiert cca 2 min.
Se fierb pastele al dente în apa pregă­tită, conform indica­țiilor de pe ambalaj. Se ia sosul de pe plită și se așază înăuntru somonul. Se încălzește puțin. Se lasă să se scurgă pastele și se servesc cu sos și somon.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*