Broccoli cu usturoi și suc de portocale

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• 1 kg broccoli • 4 căței de usturoi
• 3 linguri ulei de măsline
• 2 linguri coajă de portocale rasă
• ½ linguriță de sare • sucul de la ½ portocală • piper

Se despart buchețelele de broccoli și se spală cu apă caldă; se taie apoi în felii plate. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se decojește usturoiul și se taie felii subțiri. Se amestecă uleiul de măsline cu coaja de portocală, sare și felii de usturoi; amestecul se toarnă peste feliile de broccoli. Se coc 25 min. în cuptorul încins la 180 ºC.
Se scot feliile de broccoli coapte și se stropesc cu suc de portocale; se presară piper și se servesc drept garnitură pentru carne de pasăre sau drept fel principal, împreună cu orez și tofu marinat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*