Broccoli cu năut

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 g năut  • 800 g broccoli
• 2 cepe • 2 linguri ulei de măsline • 2–3 lingurițe amestec de mirodenii Garam Masala
• 1 linguriță curcuma
• 1 ardei iute pisat
• 2 mâini stafide • sare
• 4 roșii decojite și tăiate bucăți

Se înmoaie năutul în apă re­ce, peste noapte. A doua zi se fierbe 15 min., se ia de pe foc și se lasă să se mai odihnească puțin. Se depart buchețelele de broccoli și se spală. Se curăță ceapa și se taie felii. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se călește ceapa. Se condimentează cu Garam Masala, curcuma și ardei.
Se adaugă în tigaie buchețe­le­le de broccoli și se fierb toate înăbușite sub capac cca 5 min. Se clătesc stafidele sub jet de apă caldă și se adaugă în tigaie, cu năutul. Se sărează, se adaugă roșiile și se mai fierbe totul înăbușit timp de cca 10 min. Se servește cu iaurt de soia și lipie.
Preparare: 45 min.
Înmuiere: 8 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*