Brioșe Sharon

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

8 bucăți / Preparare: 40 min.
• 40 g unt moale • 100 g zahăr
• 1 ou • 1 lingură suc de lămâie • 120 g fructe de kaki sau sharon
• 100 ml lapte integral • ½ linguriță praf de copt
• 70 g făină • ½ linguriță scorțișoară măcinată
• 40 g alune măcinate

Se ung și se tapetează cu pesmet formele de bri­oșe. Se bate untul, se înglobează zahărul. Se separă oul. Se bate gălbenușul cu suc de lămâie și se înglobează în cremă. Se decojesc fruc­tele de kaki și se scoate pulpa; se pasează și se a­mes­tecă împreună cu lap­tele.
Într-un castron se ames­tecă făina cu praf de copt și scorțișoară. În amestecul de unt se adaugă compoziția de kaki, apoi cea de făină și alunele măcinate. Se bate albușul cu un praf de sare și se înglobează. Se așază aluatul în forme, care se dispun pe o tavă.
Se încinge cuptorul la 160 ºC și se coc brioșele 25–30 min.
Se scot formele din cuptor, se lasă să se răcorească și se răstoarnă apoi pe un grătar de prăjituri. Se lasă apoi să se răcească complet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*